Risone s modrým sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 20 g
- Sodík 963 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 340.9 mg
- Vláknina 3638 mg
- Vitamín A 3638 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin osmažíme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji kolečka cibule asi 20 - 30 minut, až zkaramelizují. Děrovanou naběračkou ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích.
-
3
Nivu, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce.
-
4
Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a zamícháme. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, upravíme na talíře a servírujeme.