Tagliatelle s uzeným sýrem
Suroviny
- 400 g Tagliatelle
- 200 g Rajčata sušená sterilovaná
- 45 g Anglická slanina
- 80 g Cibule
- 150 g Salám uherský
- 60 g Sýr Eidam uzený 45%
- 5 g Pepř cayenský
- 20 g Petržel - nať
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 400 ml Mléko zahuštěné neslazené
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 25 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 530 mg
- Vláknina 4618.6 mg
- Vitamín A 4618.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno.
-
3
Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty.
-
4
Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví.
-
5
K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.