Bucatini s omáčkou Carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 33 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 237.8 mg
- Draslík 139.5 mg
- Vláknina 598.3 mg
- Vitamín A 598.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Zatímco se těstoviny vaří, odkrojíme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na nudličky. Ty usmažíme při střední teplotě dokřupava, vyjmeme je naběračkou s otvory a na papírových ubrouscích je necháme okapat.
-
3
Smetanu, vejce a nastrouhaný parmezán rozšleháme v misce, přidáme opečenou slaninu a omáčku nalijeme na horké těstoviny. Opatrně promícháme.
-
4
Těstoviny s omáčkou zahříváme velmi zvolna půl minuty až minutu, dokud omáčka mírně nezhoustne. Na závěr těstoviny posypeme nahrubo namletým pepřem. Jednotlivé porce zdobíme snítkami bazalky a nasekanou petrželovou natí.