Conchiglie s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 300 g Houby čerstvé
  • 120 g Cibulka jarní
  • 80 g Pancetta
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 7663 mg
  • Draslík 322.7 mg
  • Vláknina 8085 mg
  • Vitamín A 8085 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Z jarních cibulek odřízneme zelenou nať a bílou část najemno nakrájíme. Pancettu nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Celé cibulky a pancettu smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty. Přidáme nakrájené houby, ztlumíme oheň, zakryjeme pokličkou a směs za občasného zamíchání asi 5 minut podusíme.

  • 4

    Vlijeme smetanu a přidáme nakrájenou petrželovou nať, sůl a pepř. Potom omáčku asi 2 minuty mírně vaříme, nalijeme na těstoviny a zamícháme. Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu