Conchiglie s houbovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 30 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 7663 mg
- Draslík 322.7 mg
- Vláknina 8085 mg
- Vitamín A 8085 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Z jarních cibulek odřízneme zelenou nať a bílou část najemno nakrájíme. Pancettu nakrájíme na nudličky.
-
3
Celé cibulky a pancettu smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty. Přidáme nakrájené houby, ztlumíme oheň, zakryjeme pokličkou a směs za občasného zamíchání asi 5 minut podusíme.
-
4
Vlijeme smetanu a přidáme nakrájenou petrželovou nať, sůl a pepř. Potom omáčku asi 2 minuty mírně vaříme, nalijeme na těstoviny a zamícháme. Servírujeme teplé.