Bucatini s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brokolice
  • 60 g Cibule
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 35 g Ančovičky konzervované
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 304.9 mg
  • Vláknina 4716.7 mg
  • Vitamín A 4716.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v 800 ml osolené vroucí vody podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Zatímco se vaří těstoviny, rozebereme brokolici na růžičky a poté ji krátce povaříme ve zbylé vodě. Vyjmeme ji, ponoříme do studené vody, scedíme a odložíme.

  • 3

    Nakrájenou cibuli, drcený česnek a nakrájené ančovičky smažíme na oleji za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 3 minuty.

  • 4

    Přilijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme asi 2 minuty. Vložíme do ní růžičky brokolice a krátce je povaříme. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny a zamícháme, aby se těstoviny omáčkou obalily. Jednotlivé porce posypeme parmezánem a servírujeme.

Komentáře k receptu