Kapr grilovaný na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 16 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 872.4 mg
- Vláknina 1086.3 mg
- Vitamín A 1086.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra osušíme, dáme do něho fenykl s citronovou kůrou, zalijeme ho citronovou šťávou, olejem, opepříme ho a osolíme a necháme marinovat.
-
2
Fenykl vyndáme z kapra, rozložíme ho na gril, položíme na něj rybu a zalijeme ji polovinou marinády, pak grilujeme asi 7 minut, obrátíme kapra na druhou stranu a grilujeme dalších 8 minut, dokud není ryba hotová.
-
3
Sejmeme rybu z grilu a fenykl pod ní zapálíme, aby měla ryba patřičnou chuť. Ugrilovaného kapra podáváme s fenyklem.