Kapr grilovaný na fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 872.4 mg
  • Vláknina 1086.3 mg
  • Vitamín A 1086.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra osušíme, dáme do něho fenykl s citronovou kůrou, zalijeme ho citronovou šťávou, olejem, opepříme ho a osolíme a necháme marinovat.

  • 2

    Fenykl vyndáme z kapra, rozložíme ho na gril, položíme na něj rybu a zalijeme ji polovinou marinády, pak grilujeme asi 7 minut, obrátíme kapra na druhou stranu a grilujeme dalších 8 minut, dokud není ryba hotová.

  • 3

    Sejmeme rybu z grilu a fenykl pod ní zapálíme, aby měla ryba patřičnou chuť. Ugrilovaného kapra podáváme s fenyklem.

Komentáře k receptu