Bucatini s liškami
Suroviny
- 280 g Těstoviny Bucatini
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Cibule
- 30 g Bazalka
- 100 g Oříšky piniové
- 35 g Rajčata sušená sterilovaná
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 250 g Lišky čerstvé
- 125 ml Víno bílé
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Vývar zeleninový
- 500 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 858 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 53 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 150.3 mg
- Draslík 573.2 mg
- Vláknina 8055 mg
- Vitamín A 8055 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.
-
2
Fazolkám odkrájíme oba konce, zbavíme je vlákna a nakrájíme je podélně na tenké nudličky. Nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na oleji při střední teplotě asi 3 minuty doměkka. Přidáme pokrájené lišky a za průběžného promíchávání je asi minutu podusíme. Podlijeme je vínem, smetanou a vývarem. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku za občasného zamíchání 10 minut zvolna vaříme.
-
3
Vejce rozšleháme v misce a všleháme do něj trochu horké omáčky. Potom směs pomalu vlijeme za stálého míchání do omáčky v rendlíku, která musí být horká, nesmí se však vařit, aby se vejce nesrazilo. Přidáme fazolky, bazalku, piniové oříšky a sušená rajčata a omáčku prohřejeme. Osolíme ji a opepříme, potom ji nalijeme na těstoviny. Zamícháme a upravíme na talíře. Zdobíme hoblinkami parmezánu.