Penne s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 500 g Klobása vepřová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1114 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 194.9 mg
  • Draslík 392.3 mg
  • Vláknina 1233.3 mg
  • Vitamín A 1233.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme a průběžně promícháváme na oleji doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu a na plátky pokrájené žampiony a směs podusíme, až se klobása dobře prohřeje. Průběžně promícháváme, poté ji podlijeme vínem a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a směs povaříme, až se množství tekutiny odpaří na polovinu.

  • 2

    Penne uvaříme ve osolené vroucí vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 3

    Rozšleháme smetanu s vejci, polovinou parmezánu, petrželkou, solí a pepřem. Těstoviny smícháme se směsí klobásy a plátky žampionů, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme zbývajícím parmezánem.

Komentáře k receptu