Penne s uzeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1114 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 194.9 mg
- Draslík 392.3 mg
- Vláknina 1233.3 mg
- Vitamín A 1233.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme a průběžně promícháváme na oleji doměkka. Přidáme nakrájenou klobásu a na plátky pokrájené žampiony a směs podusíme, až se klobása dobře prohřeje. Průběžně promícháváme, poté ji podlijeme vínem a přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a směs povaříme, až se množství tekutiny odpaří na polovinu.
-
2
Penne uvaříme ve osolené vroucí vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
3
Rozšleháme smetanu s vejci, polovinou parmezánu, petrželkou, solí a pepřem. Těstoviny smícháme se směsí klobásy a plátky žampionů, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme zbývajícím parmezánem.