Conchiglie s boby a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 25 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 61.8 mg
- Draslík 210.7 mg
- Vláknina 9195 mg
- Vitamín A 9195 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka.
-
3
Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme.
-
4
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
5
Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.