Conchiglie s boby a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 250 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Citronová kůra
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 300 g Boby zahradní
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 210.7 mg
  • Vláknina 9195 mg
  • Vitamín A 9195 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě spaříme boby 300 ml horké vody, scedíme je a rychle dáme do studené vody. Znovu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Pak je uvaříme v 500 ml horké vody doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórky po odstranění tuhých zelených částí pečlivě opláchneme a potom nakrájíme na tenká kolečka.

  • 3

    Slaninu a pórky smažíme na oleji při střední teplotě za občasného zamíchání asi 8 minut, až pórek a slanina zezlátnou. Přidáme smetanu a citronovou kůru, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a omáčku vyvaříme. Potom do ní vložíme boby a osolíme ji a opepříme.

  • 4

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí zbylé vodě al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 5

    Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu