Fettucine s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 18 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 314.1 mg
- Vláknina 9925.3 mg
- Vitamín A 9925.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.
-
2
Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.
-
3
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
4
Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.