Fettucine s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 90 g Ořechy vlašské
  • 400 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Ocet vinný červený
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 314.1 mg
  • Vláknina 9925.3 mg
  • Vitamín A 9925.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  • 2

    Najemno nakrájenou cibuli a nakrájený celer smažíme na lžíci oleje za průběžného promíchávání na slabém ohni asi 5 minut. Přidáme rajčata, nakrájenou mrkev, nasekanou petrželovou nať a ocet smíchaný s vínem a směs zvolna vaříme 25 minut. Osolíme ji a opepříme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 4

    Opražíme na zbývajícím oleji (asi 5 minut) nakrájené vlašské ořechy. Těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce ozdobíme ořechy a nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu