Těstoviny s cukrovým hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 80 g Cibule
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 250 g Hrachové lusky
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 58.6 mg
  • Draslík 201.1 mg
  • Vláknina 8926.7 mg
  • Vitamín A 8926.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin si osmažíme pod středně rozehřátým grilem asi 2 minuty nakrájené vlašské ořechy. Zhruba po minutě je zamícháme, aby se opekly ze všech stran. Opečené ořechy necháme vychladnout.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme máslo a na něm osmažíme anglickou slaninu a nakrájenou cibuli. Cibule by měla změknout, slanina mírně zhnědnout. Přidáme drcený česnek a ještě asi minutu za občasného zamíchání smažíme.

  • 4

    Přilijeme víno a smetanu, přivedeme k varu a potom teplotu zmírníme. Omáčku vaříme 4 minuty, vložíme do ní lusky hrášku a ještě asi minutu je vaříme. Hotovou omáčku nalijeme na těstoviny, přidáme ořechy, osolíme, opepříme a vše promícháme.

Komentáře k receptu