Penne s ohnivou omáčkou
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 80 g Paprika zelená
- 80 g Paprika žlutá
- 80 g Paprika červená
- 500 g Těstoviny Penne
- 25 g Koriandr čerstvý
- 80 ml Olej olivový
- 750 ml Voda pitná
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 19 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 269.5 mg
- Vláknina 3338.4 mg
- Vitamín A 3338.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V troubě upečeme papriky dohněda. Pak je vyjmeme a zakryjeme vlhkým ubrouskem. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
3
V hrnku rozšleháme olej, chilli omáčku, červený vinný ocet, sůl a pepř. Spolu s nasekaným čerstvým koriandrem, paprikami a pokrájenými rajčaty zamícháme do těstovin. Zdobíme nahrubo nastrouhaným parmezánem.