Farfalle se špenátem
Suroviny
- 125 g Losos uzený
- 150 g Sýr krémový
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Těstoviny Farfalle
- 650 ml Voda pitná
- 350 ml Vývar slepičí
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 13 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 558 mg
- Vláknina 9279.3 mg
- Vitamín A 9279.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Zalijeme trochou vývaru, přidáme sýr smíchaný s nasekanou pažitkou a přilijeme zbylý vývar (4 lžíce ponecháme na přípravu omáčky). Potom přidáme omytý, nasekaný špenát a dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájeného uzeného lososa a podusíme ještě 1 minutu. Ochutíme nasekanými lístky bazalky.
-
3
Svaříme mléko se 4 lžícemi vývaru a tekutinu rozšleháme do pěny.
-
4
Těstoviny se špenátem a lososem upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.