Farfalle se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Losos uzený
  • 150 g Sýr krémový
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 650 ml Voda pitná
  • 350 ml Vývar slepičí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 558 mg
  • Vláknina 9279.3 mg
  • Vitamín A 9279.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Zalijeme trochou vývaru, přidáme sýr smíchaný s nasekanou pažitkou a přilijeme zbylý vývar (4 lžíce ponecháme na přípravu omáčky). Potom přidáme omytý, nasekaný špenát a dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájeného uzeného lososa a podusíme ještě 1 minutu. Ochutíme nasekanými lístky bazalky.

  • 3

    Svaříme mléko se 4 lžícemi vývaru a tekutinu rozšleháme do pěny.

  • 4

    Těstoviny se špenátem a lososem upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu