Syrakuské fettucine
Suroviny
- 250 g Cuketa
- 50 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 35 g Olivy černé
- 60 g Paprika zelená
- 500 g Těstoviny Fettuccine
- 25 g Ančovičky konzervované
- 850 g Passata (drcená rajčata)
- 650 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 10 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 184.1 mg
- Vláknina 11058.3 mg
- Vitamín A 11058.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nudličky nakrájíme papriku. Na hlubší pánvi smažíme na oleji na malém ohni 30 sekund drcený česnek. Přidáme 125 ml vody, papriku, drcená rajčata, nakrájené cukety, ančovičky, kapary a rozpůlené olivy a vaříme je 20 minut. Přidáme bazalku, sůl a pepř.
-
2
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na talíře. Navrch nalijeme omáčku a nasypeme parmezán.