Syrakuské fettucine

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cuketa
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 35 g Olivy černé
  • 60 g Paprika zelená
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 25 g Ančovičky konzervované
  • 850 g Passata (drcená rajčata)
  • 650 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 184.1 mg
  • Vláknina 11058.3 mg
  • Vitamín A 11058.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nudličky nakrájíme papriku. Na hlubší pánvi smažíme na oleji na malém ohni 30 sekund drcený česnek. Přidáme 125 ml vody, papriku, drcená rajčata, nakrájené cukety, ančovičky, kapary a rozpůlené olivy a vaříme je 20 minut. Přidáme bazalku, sůl a pepř.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na talíře. Navrch nalijeme omáčku a nasypeme parmezán.

Komentáře k receptu