Fusilli s cizrnou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Citronová kůra
- 10 g Chilli paprička
- 75 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 10 g Oregano čerstvé
- 420 g Cizrna konzervovaná
- 750 ml Voda pitná
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 11 g
- Sodík 991 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 127 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 564.2 mg
- Vláknina 21445 mg
- Vitamín A 21445 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin osmažíme kolečka cibule na oleji dozlatova.
-
3
Přidáme drcený česnek a smažíme ještě asi minutu, potom přidáme opláchnutou a okapanou cizrnu z konzervy, nakrájená sušená rajčata, citronovou kůru a chilli papričky, zvýšíme teplotu a směs důkladně prohřejeme. Na závěr do ní vmícháme citronovou šťávu a nakrájené oregano a petrželovou nať.
-
4
Cizrnovou směs promícháme s těstovinami, osolíme a opepříme podle chuti. Zdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.