Rýžový zeleninový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 21 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 16566.2 mg
- Vitamín A 16566.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, poté ji scedíme a necháme okapat.
-
2
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a z dužiny tvořítkem vypichujeme kuličky. Zbylou dužinu nakrájíme na kostičky a obojí pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Uvařenou rýži, oloupanou, nasekanou cibuli a pokrájený česnek smícháme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájený sýr, omytý, natrhaný salát a avokádo. Vše zlehka promícháme.