Rybí špízy na zelenině
Suroviny
- 200 g Brambory
- 300 g Kedlubna
- 700 g Treska aljašská
- 100 g Hrachové lusky
- 125 g Rýže dlouhozrnná
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 6 g
- Sodík 382 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 64.8 mg
- Draslík 1210.2 mg
- Vláknina 9719.8 mg
- Vitamín A 9719.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.5 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme 20 minut v osolené vodě, poté ji slijeme a necháme okapat.
-
2
Omyté a osušené filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a nakrájíme na větší kostky.
-
3
Brambory a kedlubny oloupeme, hrachové lusky, cibulku a papriku očistíme a všechnu zeleninu kromě lusků nakrájíme na nudličky. Opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty.
-
4
Kousky ryby napíchneme na špejle a položíme do pánve na zeleninu. Podle potřeby osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
-
5
Špízy se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme dílky omytého citronu a nasekanou petrželovou natí. Rýži podáváme zvlášť.