Fazole v ořechové bylinkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ořechy vlašské
  • 500 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 0.5 polévková lžíce Máta
  • 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2562.4 mg
  • Vláknina 46989.6 mg
  • Vitamín A 46989.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.

  • 2

    Ořechy umeleme a v hrnci smícháme s prolisovaným česnekem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Vmícháme uvařené, scezené fazole, zalijeme vývarem z fazolí, osolíme a necháme 24 hodin uležet v chladu.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu