Fazole v ořechové bylinkové omáčce
Suroviny
- 250 g Ořechy vlašské
- 500 g Fazole bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Máta
- 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 42 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2562.4 mg
- Vláknina 46989.6 mg
- Vitamín A 46989.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
-
2
Ořechy umeleme a v hrnci smícháme s prolisovaným česnekem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami. Vmícháme uvařené, scezené fazole, zalijeme vývarem z fazolí, osolíme a necháme 24 hodin uležet v chladu.
-
3
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.