Koriandrové kuře
Suroviny
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 120 ml Jogurt bílý
- 100 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Omáčka k masu curry
- 2 ks Cibule
- 4 ks Chilli paprička
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 5 stroužek Česnek
- 1 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Kmín celý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 36 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 153.4 mg
- Draslík 775.9 mg
- Vláknina 4963 mg
- Vitamín A 4963 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme masalu, v menším kastrůlku osmažíme koření každé zvlášť koriandr, kmín, hřebíček, dokud nezačne vonět. Koření rozdrtíme a smícháme je s nastrouhaným muškátovým oříškem a zeleným hráškem.
-
2
Kuře omyjeme a naporcujeme na 5 porcí a zbavíme je tuku a kůže. Cibuli, koriandr, česnek rozmixujeme.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme olej a rozmixované bylinky v něm osmažíme, potom přilijeme šťávu z citronu, chilli papričky, oloupaná nakrájená rajčata, sůl, curry, bílý jogurt a vše povaříme 5 minut a potom přidáme kuřecí maso. Důkladně vše promícháme s bylinkami a pár minut smažíme.Pánev přikryjeme a na mírném plameni vaříme 1 hodinu.