Tagliatelle Primavera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Hrášek
  • 160 g Chřest bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 160 g Boby zahradní
  • 500 g Tagliatelle
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 246.1 mg
  • Vláknina 6735 mg
  • Vitamín A 6735 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin, nakrájíme chřest na kousky a vložíme je do vroucí vody. Zhruba po 2 minutách je naběračkou s otvory vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody.

  • 3

    Vyloupané boby vložíme do 500ml vroucí vody, ihned scedíme, vložíme do studené vody, znovu scedíme a po vychladnutí oloupeme. Velmi mladé čerstvé boby nemusíme loupat, starší však tuhé slupky raději zbavíme. Pak boby uvaříme doměkka.

  • 4

    Nadrobno nakrájený celer smažíme na másle průběžně promícháváme asi 2 minuty, přidáme hrášek a smetanu a 3 minuty mírně vaříme. Do omáčky vložíme chřest, boby, parmazán, dochutíme pepřem a solí. Omáčku přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Na závěr nalijeme omáčku na těstoviny a potřásáním promícháme. Ihned rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami bylinek a podáváme.

Komentáře k receptu