Špenátové těstoviny s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 13 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 415.1 mg
- Vláknina 2933.5 mg
- Vitamín A 2933.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme si do hrnce vodu přivedeme jí k varu a vložíme do hrnce špagety a vaříme dokud nejsou špagety měkké, když jsou už uvařené scedíme je do síta a propláchneme je pod studenou vodou.
-
2
Ve stejném hrnci ve kterém jsme vařili špagety dáme čerstvý nakrájený omytý špenát,nasekanou mátu, bílý jogurt a na mírném plameni necháme asi 1 až 2 minuty prohřát, poté přimícháme špagety a vše promícháme a znovu na mírném plameni prohřejeme dokud nejsou špagety horké. Ihned pak podáváme a povrch špaget nasypeme nastrouhaný sýr parmezán.