Máslové tyčinky s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 71 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 60.3 mg
- Vláknina 7075 mg
- Vitamín A 7075 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl a kousek másla. Rozsekáme jej, přilijeme vodu, vejce, citronovou šťávu a zpracujeme těsto. Zbytek másla propracujeme tak, aby v něm nezbyla žádná voda, uděláme čtverec a na chladném místě necháme ztuhnout.
-
2
Z těsta vyválíme větší čtverec, doprostřed dáme máslový bochánek a zabalíme. Vyválíme na obdélník, složíme na tři díly, zakryjeme a necháme na chladném místě odpočinout 30 minut. Poté opět vyválíme, složíme a odložíme na 15 minut. Toto opakujeme ještě jednou, počtvrté těsto vyválíme, nakrájíme tyčky, rozložíme na plech opláchnutý vodou, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným parmezánem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.