Stracciatella s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1240 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 216.3 mg
- Draslík 140.9 mg
- Vláknina 1444 mg
- Vitamín A 1444 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a uvaříme je tzv. na skus.
-
2
Do misky rozklepneme vejce, okořeníme je špetkou muškátu, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Potom vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
-
3
Do zvolna se vařícího vývaru s těstovinami přidáme olej. Snížíme příkon tepla a mícháme tak, aby se vývar roztočil do víru. Postupně vléváme vaječnou směs, kterou bez vaření necháme jen ztuhnout na tenké pramínky. Odstavíme z plotny a po chvíli můžeme polévku podávat.