Salmorejo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Chléb toastový
  • 50 g Šunka Serrano
  • 90 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 614.4 mg
  • Vláknina 8159.8 mg
  • Vitamín A 8159.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.

  • 2

    Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.

  • 4

    Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.

Komentáře k receptu