Máslové trubičky s krémem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Cukr krupice
- 100 g Cukr moučkový
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.0625 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 38 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 173.4 mg
- Draslík 56.3 mg
- Vláknina 3937.5 mg
- Vitamín A 3937.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si dvojí těsto. Na máslové zpracujeme mouku s máslem na bochánek a necháme ho na chladném místě ztuhnout. Na moučné těsto smícháme mouku, žloutky, víno, sůl a vodu a propracujeme. Vyválíme je, zabalíme do něj máslový bochánek a překládáme třikrát vždy po 30 minutách.
-
2
Po čtvrté rozválíme těsto na tenký plát, nakrájíme na pruhy široké cca 3 cm, ty natočíme na plechové trubičky, potřeme žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Sejmeme z formiček, necháme vychladnout, naplníme krémem a posypeme cukrem.
-
3
Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po kapkách hustý, s vodou svařený horký cukr a přidáme moučkový cukr. Vložíme do kornoutu s trubičkou a plníme.