Sendvič Tuna melt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 370 g Tuňák v oleji
  • 100 g Sýr Čedar
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 586.5 mg
  • Vláknina 1836 mg
  • Vitamín A 1836 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle podélně rozkrojíme a na řezné straně dozlatova opečeme v troubě pod grilem.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a na kolečka nakrájenou cibulku. Přidáme scezeného, na lupínky rozděleného tuňáka a krátce prohřejeme. Odstavíme z plotny. Do směsi vmícháme kečup a 2 lžíce majonézy.

  • 3

    Zbylou majonézou potřeme opečené žemle. Na 4 poloviny žemlí rozdělíme tuňákovou směs a přikryjeme ji rozkrojenými plátky sýru. Pod grilem necháme sýr roztavit, náplň přiklopíme druhými polovinami žemlí a sendviče ihned podáváme.

Komentáře k receptu