Sendvič Tuna melt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 23 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 586.5 mg
- Vláknina 1836 mg
- Vitamín A 1836 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle podélně rozkrojíme a na řezné straně dozlatova opečeme v troubě pod grilem.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a na kolečka nakrájenou cibulku. Přidáme scezeného, na lupínky rozděleného tuňáka a krátce prohřejeme. Odstavíme z plotny. Do směsi vmícháme kečup a 2 lžíce majonézy.
-
3
Zbylou majonézou potřeme opečené žemle. Na 4 poloviny žemlí rozdělíme tuňákovou směs a přikryjeme ji rozkrojenými plátky sýru. Pod grilem necháme sýr roztavit, náplň přiklopíme druhými polovinami žemlí a sendviče ihned podáváme.