Novojičínská pikantní štramberačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Houby sušené
  • 1.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 116 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 901.1 mg
  • Vláknina 9149.4 mg
  • Vitamín A 9149.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme do studené vody (2 dl) na 15 minut, pak je scedíme a pokrájíme. V kysané smetaně si dobře rozmícháme polohrubou mouku. Omytý kopr pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, přidáme sůl, kmín, pepř, bobkový list, nové koření a uvaříme je doměkka. Po 10 minutách vaření přidáme k bramborám houby a vaříme společně 10 minut.

  • 3

    Přimícháme smetanu s moukou a povaříme asi 1 minutu, přimícháme kopr, dochutíme octem a podáváme.

Komentáře k receptu