Tvarůžková polévka – sýrnica
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 26.1 mg
- Vláknina 400 mg
- Vitamín A 400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 775.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce si dáme vodu s mlékem a přivedeme k varu.
-
2
Olomoucké tvarůžky pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Ještě do ní po 5 minutách vaření přidáme kmín a když se polévka pomalu vaří, přimícháme rozdrobený tvaroh na strouhání, pepř a sůl podle chuti. Polévku odstavíme, přimícháme do ní omytou pokrájenou pažitku, zakryjeme pokličkou a necháme odstát asi 5 minut. Pak polévku podáváme.