Tvarůžková polévka – sýrnica

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tvrdý na strouhání
  • 30 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 26.1 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce si dáme vodu s mlékem a přivedeme k varu.

  • 2

    Olomoucké tvarůžky pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Ještě do ní po 5 minutách vaření přidáme kmín a když se polévka pomalu vaří, přimícháme rozdrobený tvaroh na strouhání, pepř a sůl podle chuti. Polévku odstavíme, přimícháme do ní omytou pokrájenou pažitku, zakryjeme pokličkou a necháme odstát asi 5 minut. Pak polévku podáváme.

Komentáře k receptu