Pečená kachna na jablíčkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1013 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 83 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 179.5 mg
- Vláknina 9511.2 mg
- Vitamín A 9511.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme kachnu a zbavíme přebytečného tuku. Rozehřejeme troubu, dáme kachnu na zapékací rošt a propícháme na více místech. Potřeme kachnu sójovou omáčkou, posypeme pepřem a cukrem. Pečeme ji hodinu za občasného potírání sójovou omáčkou.
-
2
Jablka zbavíme jadřinců a rozkrojíme na 6 dílů. Vložíme je do menšího pekáče a smícháme s medem a citronovou šťávou. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy. Pečeme s kachnou 25 minut za občasného potírání. Vyndáme bobkové listy.
-
3
Meruňky s meruňkovou šťávou a sherry dáme do mixéru a vytvoříme hladkou kaši.
-
4
Před podáváním ohřejeme meruňkovou kaši v pánvičce. Z kachny odstraníme kůži a maso otřeme, abychom ho zbavili přebytečného tuku.
-
5
Kachnu podáváme s kousky jablek a meruňkovou omáčkou.