Kachna pekingská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 4 ks Palačinky
  • 2 l Voda pitná
  • 1.25 dl Omáčka Hoisin
  • 1.8 kg Kachna mražená
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1292 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 32.1 mg
  • Vláknina 1220 mg
  • Vitamín A 1220 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet.

  • 2

    Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa.

  • 4

    V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá.

  • 5

    Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout.

  • 6

    Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou.

Komentáře k receptu