Kachna pekingská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1292 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 109 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 32.1 mg
- Vláknina 1220 mg
- Vitamín A 1220 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet.
-
2
Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs.
-
3
Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa.
-
4
V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá.
-
5
Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout.
-
6
Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou.