Křupavá a aromatická kachna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 2 ks Kachna mražená
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Skořice celá
  • 3 ks Badyán
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1054 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 51.5 mg
  • Vláknina 6038.8 mg
  • Vitamín A 6038.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obě kachny potřeme solí a položíme na ně badyán, hřebíčky, skořici a kuličky pepře. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zázvorem, přelijeme vínem a necháme 4 hodiny odležet.

  • 2

    Obě čtvrtky položíme na talíř, který se vejde do bambusového pařáku. Nalijeme do woku horkou vodu, na ni dáme pařák, přikryjeme pokličkou a vaříme kachnu 3 hodiny v páře do měkka. Občas doplníme dle potřeby horkou vodu. Vyjmeme kachnu a necháme 5 hodin vychladnout, aby byla křupavá.

  • 3

    Z woku vylijeme vodu a vytřeme do sucha. Nalijeme olej a obě čtvrtky na něm smažíme, až budou křupavé. Poté vyjmeme a necháme okapat. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu