Terina s králičím masem
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 200 g Králičí maso
- 300 g Vepřová krkovička
- 100 ml Smetana ke šlehání 30%
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 polévková lžíce Ořechy lískové
- 3 polévková lžíce Pistácie
- 1.5 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Víno portské
- 1 polévková lžíce Husí sádlo
- 2.5 polévková lžíce Brandy Armagnac
- 3 polévková lžíce Mandle loupané
- 3 polévková lžíce Rozinky tmavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 32 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 182.3 mg
- Draslík 329.8 mg
- Vláknina 3231.7 mg
- Vitamín A 3231.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky sultánky zalijeme v hrnku armagnacem (případně brandy) a dolijeme horkou vodou, aby byly potopené. Necháme je alespoň 15 minut nasáknout.
-
2
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme v pánvi na sádle asi 5 minut zesklovatět, přidáme vykoštěné králičí maso a za stálého míchání ho opékáme 5 až 10 minut ze všech stran dozlatova.
-
3
Následně obsah pánve promícháme s nahrubo pomletým vepřovým masem, játry, kořením, solí, smetanou a portským vínem. Rozinky sultánky scedíme a přimícháme je ke směsi, stejně jako všechny ořechy.
-
4
Vše navrstvíme do teriny, ozdobíme mandlemi a pistáciemi a přiklopíme poklicí nebo přikryjeme alobalem. Terinu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C na pekáči s vařící vodou, která dosahuje zhruba k polovině výšky nádoby. Pečeme dvě hodiny.