Polévka z jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 200 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 200 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 3 g Hřebíček
  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 187.2 mg
  • Vláknina 7540.5 mg
  • Vitamín A 7540.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Vaříme ve vodě s polovinou cukru, hřebíčkem a skořicí doměkka. Scedíme, jablka rozmixujeme v míse, do vývaru přidáme cukr a v troše vody rozpuštěnou bramborovou moučku, krátce povaříme, aby polévka zhoustla. Vrátíme rozmixovaná jablka a podle návodu uvařené drobné těstoviny.

Komentáře k receptu