Polévka z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 1 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 187.2 mg
- Vláknina 7540.5 mg
- Vitamín A 7540.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme a zbavíme jádřinců. Vaříme ve vodě s polovinou cukru, hřebíčkem a skořicí doměkka. Scedíme, jablka rozmixujeme v míse, do vývaru přidáme cukr a v troše vody rozpuštěnou bramborovou moučku, krátce povaříme, aby polévka zhoustla. Vrátíme rozmixovaná jablka a podle návodu uvařené drobné těstoviny.