Zeleninová polévka s jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2162 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 909 mg
- Vláknina 14696.7 mg
- Vitamín A 14696.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce se zeleninovým vývarem dáme na 5 minut vařit bílé fazole. Přidáme květák, růžičkovou kapustu, hrachové lusky a brambory na kostičky. Povaříme 10 minut a polévku scedíme. Zatímco zelenina bude chladnout, do vývaru vmícháme světlou jíšku, kterou usmažíme z másla a mouky.
-
2
Osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni povařit, dokud polévka nezhoustne. Zeleninu pokrájíme na menší kusy a vrátíme do polévky. Do polévkové mísy vložíme nasekanou petrželku a kopr, zalijeme horkou polévkou a podáváme.