Těstovinové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 45 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 255.7 mg
- Vláknina 14665 mg
- Vitamín A 14665 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto rozválíme na pláty. Plátky těsta uvaříme po dvou ve velkém množství osolené vody al dente. Do vody přidáme trochu oleje, aby se plátky neslepily. Vyjmeme je, opláchneme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme napříč, každý na 3 díly.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a postupně v něm smažíme plátky těsta dozlatova. Osušíme je na papírových ubrouscích.
-
3
Šlehačku ušleháme. Na 4 talířky položíme po jednom plátku těsta, upravíme na ně trochu šlehačky, lesních plodů a dužniny mučenky a poprášíme moučkovým cukrem. Navrch položíme další plátek těsta a navrstvíme šlehačku a ovoce. Zakončíme třetím plátkem těsta.
-
4
Dezert pocukrujeme a servírujeme.