Těstovinový koláč s kokosem
Suroviny
- 160 g Džem meruňkový
- 100 g Mandle
- 185 g Máslo čerstvé
- 20 g Citronová kůra
- 250 g Cukr moučkový
- 30 g Kandovaná citronová kůra
- 70 g Těstoviny Risone semolinové
- 120 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Kokosová moučka
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 33 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 136.9 mg
- Draslík 168.2 mg
- Vláknina 9386 mg
- Vitamín A 9386 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na koláč nebo dortovou formu o průměru zhruba 20 cm vytřeme rozehřátým máslem. Dno a boky formy vyložíme papírem na pečení.
-
2
Ve vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu 3–4 minuty al dente a pak důkladně scedíme.
-
3
Smícháme mouku, kypřicí prášek, kokos, mandle a citronovou kůru.
-
4
Džem, máslo (100 g) a cukr zahříváme na malém ohni v hrnci, až vznikne hladká kaše. Vmícháme do ní těstoviny a potom suché suroviny. Na závěr přidáme vejce a těsto vymícháme dohladka. Nalijeme je do formy a pečeme 50–55 minut při 150 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je koláč dostatečně propečený. Před vyklopením z formy jej necháme 10–15 minut odpočinout. Koláč podáváme teplý nebo studený, ozdobený kandovanou citronovou kůrou.