Bucatini s passatou
Suroviny
- 500 g Těstoviny Bucatini
- 60 g Cibule
- 800 g Passata (drcená rajčata)
- 10 g Oregano čerstvé
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1161 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 64.2 mg
- Vláknina 7277.5 mg
- Vitamín A 7277.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
-
2
Najemno nakrájenou cibuli smažíme na oleji asi 3 minuty doměkka, přidáme drcený česnek a krátce jej smažíme.
-
3
Přidáme drcená rajčata, oregano, rajčatový protlak a cukr. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs zvolna vaříme asi 15 minut. Osolíme ji a opepříme. Makarony upravíme na talíře, přelijeme je rajčatovou omáčkou a ozdobíme hoblinkami parmezánu.