Farfalle s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 25 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 441.5 mg
- Vláknina 13580 mg
- Vitamín A 13580 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
2
Do vroucí vody dáme fazolky, necháme 5 minut stát, scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
3
Ančovičky a fazolky smažíme na olivovém oleji 2–3 minuty. Přidáme drcený česnek a smažíme jej asi minutu. Potom zamícháme třešňová rajčata.
-
4
Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.