Farfalle s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Ančovička - filety
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 80 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 441.5 mg
  • Vláknina 13580 mg
  • Vitamín A 13580 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Do vroucí vody dáme fazolky, necháme 5 minut stát, scedíme a propláchneme studenou vodou.

  • 3

    Ančovičky a fazolky smažíme na olivovém oleji 2–3 minuty. Přidáme drcený česnek a smažíme jej asi minutu. Potom zamícháme třešňová rajčata.

  • 4

    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme. Porce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu