Kyselica s čerstvými hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 200 g Zelí kysané
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Jablka
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 124 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 700 mg
  • Vláknina 10181.5 mg
  • Vitamín A 10181.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostky. Hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky spolu s brambory. Uvaříme v 1,2 litru vody se solí a kmínem téměř doměkka. Vaříme přibližně 10-15 minut, pak přidáme kysané zelí i s naloženými jablky ze zelí - pokud je máme, čerstvě pomletý pepř a vaříme přibližně dalších 10 minut.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky.

  • 3

    Povaříme ji 2 minuty, polévku dosolíme podle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu