Kyselica s čerstvými hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 1 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 700 mg
- Vláknina 10181.5 mg
- Vitamín A 10181.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostky. Hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky spolu s brambory. Uvaříme v 1,2 litru vody se solí a kmínem téměř doměkka. Vaříme přibližně 10-15 minut, pak přidáme kysané zelí i s naloženými jablky ze zelí - pokud je máme, čerstvě pomletý pepř a vaříme přibližně dalších 10 minut.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky.
-
3
Povaříme ji 2 minuty, polévku dosolíme podle chuti a podáváme.