Smažené telecí řízky s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.39 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 640.3 mg
  • Vláknina 6336.8 mg
  • Vitamín A 6336.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, vinným octem, špetkou soli a pepře. Nakonec zašleháme ořechový olej.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Pánví občas potřeseme a řízky přelijeme rozehřátým máslem. Vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 3

    Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky omytého citronu a pokapeme připravenou cibulovou marinádou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu