Smažené telecí řízky s cibulí
Suroviny
- 100 g Strouhanka
- 600 g Telecí kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1.39 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 190.3 mg
- Draslík 640.3 mg
- Vláknina 6336.8 mg
- Vitamín A 6336.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, vinným octem, špetkou soli a pepře. Nakonec zašleháme ořechový olej.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Pánví občas potřeseme a řízky přelijeme rozehřátým máslem. Vyjmeme na papírovou utěrku.
-
3
Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky omytého citronu a pokapeme připravenou cibulovou marinádou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.