Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru
Suroviny
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 500 g Vepřová kýta
- 100 g Arašídy loupané pražené solené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 43 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 205.3 mg
- Draslík 436.1 mg
- Vláknina 123.8 mg
- Vitamín A 123.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.
-
2
Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.