Vepřové řízky zapečené v arašídech a sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 500 g Vepřová kýta
  • 100 g Arašídy loupané pražené solené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 205.3 mg
  • Draslík 436.1 mg
  • Vláknina 123.8 mg
  • Vitamín A 123.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Řízky opékáme na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Vyjmeme, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy.

  • 2

    Rozmícháme 70g nastrouhaného sýru se žloutkem, smetanou a brandy. Přidáme rozdrcené nebo nasekané arašídy, promícháme a vzniklou pastou potřeme řízky. Posypeme je zbylým, na kostičky nakrájeným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou brambory pečené v alobalu.

Komentáře k receptu