Tagliatelle s pestem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 40 g Oříšky piniové
  • 500 g Tagliatelle
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 105.9 mg
  • Vláknina 1587.5 mg
  • Vitamín A 1587.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Najemno rozmixujeme piniové oříšky, bazalku, česnek a parmazán. Za chodu mixéru přiléváme do směsi tenkým praménkem olivový olej a mixujeme, až vznikne hladká pasta — omáčka pesto. Osolíme ji a opepříme a zamícháme do horkých těstovin. Jednotlivé porce posypeme hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu