Fusilli s vejci a artyčoky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 14 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 560 mg
- Vláknina 24490 mg
- Vitamín A 24490 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme teplé.
-
2
Na oleji dozlatova osmažíme drcený česnek. Přidáme srdíčka artyčoků a nakrájenou petrželku a směs na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut prohřejeme.
-
3
Smícháme těstoviny se šťovíkem, nakrájenými vejci uvařenými natvrdo a artyčoky. Porce posypeme drceným pepřem a hoblinkami parmazánu.