Fusilli s vejci a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 330 g Artyčoky sterilované
  • 150 g Šťovík
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 560 mg
  • Vláknina 24490 mg
  • Vitamín A 24490 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a udržujeme teplé.

  • 2

    Na oleji dozlatova osmažíme drcený česnek. Přidáme srdíčka artyčoků a nakrájenou petrželku a směs na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut prohřejeme.

  • 3

    Smícháme těstoviny se šťovíkem, nakrájenými vejci uvařenými natvrdo a artyčoky. Porce posypeme drceným pepřem a hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu