Lososové jarní závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Losos - filety
  • 8 ml Olej stolní
  • 150 ml Ocet rýžový
  • 120 ml Limetková šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Šalotka
  • 12 ks Rýžový papír
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 133 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 365 mg
  • Vláknina 1225.5 mg
  • Vitamín A 1225.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády.

  • 2

    V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou.

  • 3

    Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky.

  • 4

    Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat.

  • 5

    Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.

  • 6

    V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu