Lososové jarní závitky
Suroviny
- 500 g Losos - filety
- 8 ml Olej stolní
- 150 ml Ocet rýžový
- 120 ml Limetková šťáva
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Šalotka
- 12 ks Rýžový papír
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 31 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 365 mg
- Vláknina 1225.5 mg
- Vitamín A 1225.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády.
-
2
V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou.
-
3
Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky.
-
4
Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat.
-
5
Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.
-
6
V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova.