Kynuté zapečené omelety
Suroviny
- 120 g Džem meruňkový
- 40 g Máslo čerstvé
- 1.6 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Droždí
- 10 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr moučkový
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.125 l Mléko plnotučné
- 0.5 l Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 13 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 71.6 mg
- Draslík 94.2 mg
- Vláknina 1499.4 mg
- Vitamín A 1499.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 785 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nasypeme oba druhy mouky, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, z droždí vykynutý kvásek a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout.
-
2
Rozehřejeme pánev, vymažeme máslem a upečeme na ní z těsta tenké omelety. Potřeme zavařeninou, složíme do vymazaného pekáčku, zalijeme mlékem a v troubě zapečeme, dokud se mléko nevypaří.
-
3
Hotové posypeme vanilkovým cukrem a teplé podáváme.