Vafle s broskvemi
Suroviny
- 150 g Broskve
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 2.92 g Tuk
- 5 g Citronová kůra
- 80 g Cukr vanilka
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr moučkový
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 10 ml Citronová šťáva
- 125 ml Sodovka
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 31 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 275.3 mg
- Vláknina 1465 mg
- Vitamín A 1465 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme máslo, vejce, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, dobře promícháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, přilijeme sodovku a vypracujeme těsto na vafle.
-
2
Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
-
3
Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na slabé plátky. Tvaroh rozmícháme se smetanou, citronovou šťávou, přidáme cukr a vymícháme krém.
-
4
Vafle rozdělíme na talířky, doplníme tvarohovým krémem a ozdobíme plátky broskví.