Palačinky s jahodovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Jahody zahradní
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr moučkový
- 125 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Mléko polotučné
- 0.6 ml Olej olivový
- 125 ml Voda pitná
- 10 ml Citronová šťáva
- 80 ml Likér Maraschino (Maraska)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 9 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 131.8 mg
- Draslík 233.5 mg
- Vláknina 5020 mg
- Vitamín A 5020 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přilijeme mléko, vodu, olej, přidáme vejce a vymícháme těsto na palačinky.
-
2
V pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm postupně usmažíme všechny palačinky.
-
3
Jahody omyjeme, vložíme do misky, zakápneme likérem, posypeme vanilkovým cukrem a vidličkou rozmačkáme. Jahodovou kaši přendáme do pánve, zakápneme citronovou šťávou a minutku podusíme.
-
4
Palačinku přehneme na čtvrtky a přelijeme jahodovou omáčkou.