Višňové vafle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Kompot višňový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.4 g Tuk
  • 5 g Droždí
  • 30 g Cukr moučkový
  • 120 g Šlehačka ve spreji
  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Likér Maraschino (Maraska)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 114.3 mg
  • Vláknina 795 mg
  • Vitamín A 795 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.

  • 2

    Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.

  • 3

    Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.

  • 4

    Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.

Komentáře k receptu