Polská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 44 g
- Sodík 6509 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 20.7 mg
- Draslík 368.8 mg
- Vláknina 6178.3 mg
- Vitamín A 6178.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přední hovězí maso opláchneme a dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Vaříme na velmi mírném ohni, až je maso měkké. Maso vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout. Na pánvi osmažíme na másle cibuli dozlatova a spolu s nadrobno nakrájenou mrkví a zelím přihodíme do hrnce k vývaru. Ještě přidáme brambory na kostičky a necháme vařit na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.
-
2
Osolíme, opepříme a nakonec vrátíme na malé kousky nakrájené maso. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou.