Polská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 6509 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 20.7 mg
  • Draslík 368.8 mg
  • Vláknina 6178.3 mg
  • Vitamín A 6178.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso opláchneme a dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Vaříme na velmi mírném ohni, až je maso měkké. Maso vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout. Na pánvi osmažíme na másle cibuli dozlatova a spolu s nadrobno nakrájenou mrkví a zelím přihodíme do hrnce k vývaru. Ještě přidáme brambory na kostičky a necháme vařit na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne.

  • 2

    Osolíme, opepříme a nakonec vrátíme na malé kousky nakrájené maso. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu