Cassoulet na česneku s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kuřecí prsa
  • 225 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 16 ks Šalotka
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 2.25 dl Víno bílé
  • 2.25 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 858 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 137 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 3612.9 mg
  • Vláknina 12779.8 mg
  • Vitamín A 12779.8 mg
  • Vitamín B6 4.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme slunečnicový olej v ohnivzdorném hrnci, přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dohněda, poté ho vyndáme.

  • 2

    Do hrnce dáme pokrájené žampiony, šalotky a česnek a 4 minuty smažíme. Přidáme zpět do hrnce kuřecí maso, poprášíme moukou a 2 minuty smažíme.

  • 3

    Přilijeme vývar a víno a mícháme, dokud se nezačne směs vařit. Přidáme bouquet garni, sůl a pepř. Přidáme za neustálého míchání fazole. Přikryjeme hrnec pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 2 hodiny.

  • 4

    Bouquet garni vyndáme a podáváme horké.

Komentáře k receptu