Cassoulet na česneku s kuřetem
Suroviny
- 900 g Kuřecí prsa
- 225 g Žampiony čerstvé
- 400 g Fazole červené sterilované
- 16 ks Šalotka
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 2.25 dl Víno bílé
- 2.25 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 15 g
- Sodík 858 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 137 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 3612.9 mg
- Vláknina 12779.8 mg
- Vitamín A 12779.8 mg
- Vitamín B6 4.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme slunečnicový olej v ohnivzdorném hrnci, přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dohněda, poté ho vyndáme.
-
2
Do hrnce dáme pokrájené žampiony, šalotky a česnek a 4 minuty smažíme. Přidáme zpět do hrnce kuřecí maso, poprášíme moukou a 2 minuty smažíme.
-
3
Přilijeme vývar a víno a mícháme, dokud se nezačne směs vařit. Přidáme bouquet garni, sůl a pepř. Přidáme za neustálého míchání fazole. Přikryjeme hrnec pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 2 hodiny.
-
4
Bouquet garni vyndáme a podáváme horké.